27. 10. 2016.

Dubine u nama

Kreativnot. Ili je imaš ili ne. Kreativnost je hrabrost, hrabrost da pravimo greške, hrabrost da isprobamo neke nove stvari, riskantne stvari, stvari koje nas mogu odvesti od tačke A do tačke B,  pa šta ako je to riskanto, riskiramo i svaki put kada izađemo iz kuće, ali to nas nikad nije spriječilo da to uradimo, zar ne?

Ograničenja u suštini postoje samo u našim glavama. Ako smo kreativni i koristimo maštu, ograničenja prestaju, mi time otvaramo vrata drugog svijeta, svijeta beskonačnih mogućnosti.

Trebamo se usredotočiti i ulagati svoje znanje, maštu u nova stvaralaštva, nije bitno iz koje obasti ona bila, da li se radi o književnosti, novim tehnologijama, slikarstu, ili nečemu drugom. Jer upravo to, ta nova stvaralaštva su ono što ljude dijeli na vođe i sljedbenike. Jer kreativnost je nešto poput inteligencije, koja je pravedno podjeljena među ljudima, i vjerujem da u današnje vrijeme  niko ne želi imati ni jednog ni drugog malo.

Mašta nas nikad ne dovodi do razočarenja, ustvari bitno je koliko smo otvorenog uma, možemo, na primjer, crnu mrlju na papiru vidjeti samo kao crnu mrlju, s druge strane možemo je vidjeti i kao djelić svemira, sve zavisi od nas samih.

Na kraju krajeva nije bitno ono što je bilo juče ili ono što će se desiti sutra, sve su to sitnice u odnosu na ono što je unutra nas. Kada pobjedimo sve strahove, pogledamo izvan kutije, odemo izvan granica u kojima se osjećamo sigurno, pustimo svoje male demone, izrazimo sebe, budemo dovoljno hrabri da živimo kreatvino, tek tada će i ovaj svijet postati bolje mjesto. Jer šta ako smo mi ti koje smo čekali?  Šta ako smo mi ta velika promjena, taj veliki boom?

More ne možeš prijeći zureći u vodu.“  Rabindranath Tagore

Nema komentara:

Objavi komentar